top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Slagroomtaart

Een tijdje geleden stond er hier een leuk pakketje van @baktotaalbouwhuis voor de deur. Ik mocht namelijk aan de slag met hun 'maak je eigen slagroom taart' pakket. Zogezegd zo gedaan. Ik ging aan de slag en daar kwam dit lekkere taartje uit voort. Het pakket bevat alle benodigdheden voor het maken van 2 taarten. Enkel nog de verse ingrediënten zoals slagroom en aardbeien voeg je zelf toe. En amai, wij hebben gesmuld! De taart was tot de laatste kruimel op.

Wat heb je nodig? -1 maak je eigen slagroomtaart pakket van baktotaalbouwhuis -4 eieren -25ml water -750 gram aardbeien -750ml slagroom -90 gram kristalsuiker Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht. Mix de helft van de bescuitmix met de eieren en het water. Klop het beslag 7-8 minuten op hoge snelheid en daarna nogn2-3 minuten op lage snelheid. Neem de bakvorm uit het pakket en vet in met boter en bestrooi met bloem. Vul daarna met het deeg. Bak in 30 tot 35 minuten gaar, controleer met een satéprikker. Is hij schoon dan is de cake klaar. Laat de biscuit afkoelen en laat hem best een dagje staan dan kruimelt hij minder tijdens het aansnijden. Pak hem dan dus in met aluminiumfolie. De volgende dag rooster je wat amandelschaafsel in de oven. Verdeel op een bakplaat en zet 7-10 minuten in een heteluchtoven van 160 graden. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes. De mooie plakjes bewaar je voor bovenop, de andere gebruik je als vulling. Doe de slagroom, suiker en slagroom verstevigde in een kom en klop deze op. Klop tot de slagroom stijf is en pieken rechtop blijven staan als je de garde eruit haalt. Snijd de biscuit met behulp van een taartzaag in 3 gelijke delen. Leg de onderste laag op een schotel. Smeer daar de confituur over uit. Spuit er een laagje slagroom over en bedek met aardbeien. Plaats er een tweede laag biscuit op. Spuit ook hier slagroom op en beleg met aardbeien. Dek af met de derde laag biscuit en besmeer heel de taart met de rest van de slagroom. Druk het geroosterd amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart. Werk de bovenkant af met de mooie plakjes aardbei. Doe dit van buiten naar binnen. Smakelijk! Xoxo Shana

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page