top of page

Sinterklaas dessert met mandarijn en pepernoten

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Komend weekend is het zover: Sinterklaas! Hier hoort natuurlijk een lekker dessertje bij. Wat dacht je van een dessert waarbij je al die gekregen mandarijntjes en pepernoten kan opwerken? Dit dessert was een echt genietmomentje! Hebben jullie al een sinterklaasrecept gemaakt?


Wat heb je nodig voor 2 glaasjes?

-50 gram pepernoten

-15 gram boter

-100 ml slagroom

-40 gram suiker

-100 gram roomkaas

-2 mandarijntjes


Hoe maak je het?

Verkruimel de pepernoten en smelt de boter. Meng onder elkaar en verdeel over de bodem van 2 glaasjes.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Voeg vervolgens de roomkaas en het sap van 1 mandarijntje toe. Klop het mengsel nog enkele minuten.

Pel het 2de mandarijntje en snijdt in kleine blokjes. Roer onder het mengsel. Verdeel nu over de 2 glazen en zet in de ijskast om op te stijven.

Werk net voor serveren af met pepernoten en een partje mandarijn, enjoy!


xoxo Shana

Commenti


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page