top of page

Scones met maanzaad en citroen

Ga je toevallig een lekker brunch organiseren tegen Pasen of voor een andere gelegenheid? Dan zijn deze scones met maanzaad en citroen een lekkere aanvulling! Ze zijn fris en super makkelijk om te bereiden!

Wat heb je nodig voor 16 stuks? -300 gram bloem -2 eetlepels kristalsuiker -1 eetlepel bakpoeder -snufje zout -1 eetlepel maanzaad -zeste van 1 citroen -75 gram ongezouten roomboter -1 ei -150 ML melk Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht. Kneed de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout, citroenrasp, maanzaadjes en de boter even snel door tot een grof geheel. Klop het ei met de melk los en voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Kneed dit tot een soepel maar kruimelig deeg. Kneed vooral niet te lang! Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 cm dik. Steek met een koekjesuitsteker van 5-7cm doorsnede cirkels uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak de scones in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar. Serveer met je favoriete confituur. Xoxo Shana

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page