top of page

Scampihapje

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Een vleeseter ben ik niet echt maar scampi's gaan er altijd wel in! Deze keer maakte ik een hapje door mijn scampi's te paneren met panko. Dit is een soort paneermeel met grovere kruimels. Ik maakte er ook nog een heerlijke dipsaus bij op basis van yoghurt en chilisaus. Dit hapje gaat gewoon in de pan en wordt dus niet gefrituurd, yum! Wie is er nog verzot op scampi's?


Wat heb je nodig?

-15 scampi's

-ei

-bloem

-panko

-olijfolie

-2 eetlepels griekse yoghurt

-1 eetlepel mayonaise

-1 eetlepel sweetchilisaus

-theelepel sambal


Hoe maak je het?

Voor dit recept gebruikte ik de diepvries scampi's van de Lidl (oceansea, large, gepeld en ontdarmd). Ik begon dus da avond vooraf door de scampi's in de ijskast te leggen en ze te laten ontdooien. Dit duurt ongeveer 8-10 uur.

De volgende dag kan je paneren. Klop het ei los . Doe wat bloem in een schaaltje en doe panko in een ander schaaltje.

Haal de scampi's door de boem, het ei en vervolgens door de panko. Leg nu op een bord tot alle scampi's gepaneerd zijn.

Verwarm een pan op het vuur en laat hier water boter in smelten of gebruik een neutrale olie. Bak vervolgens de scampi's kort op hoog vuur zodat het korstje krokant is maar de scampi nog lekker zacht. Ik bakte ze maximum 1 minuut aan elke kant.

Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt, chilisaus en sambal onder elkaar tot dipsaus. Serveer de scampi's direct met het sausje, smakelijk!


xoxo Shana

Recente blogposts

Alles weergeven

Muhammara

Deze heerlijke dip moet je eens proberen! Ik mixte geroosterde paprika's, met walnoten en heel wat smaakmakers. Een ideaal hapje op de...

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page