
Deze tomatensalsa is een typisch bijgerecht in de mexicaanse keuken. En laat dat nu net een keuken zijn waar ik dol op ben! Heerlijk op een wrap, een taco of zelfs bij de nacho's. Ga jij het maken?
Wat heb je nodig?
-1 groene paprika
-5 kleine trostomaatjes
-halve rode ui
-1 teentje look
-1 tot 2 theelepels diced chipotle pepper (pasta van het merk la morena)
-eetlepel olijfolie
-peterselie
-peper en zout, gerookte paprikapoeder, lookpoeder
Hoe maak je het?
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijdt heel fijn. Pel de rode ui en snipper fijn. Verwijder de harde kern uit de tomaatjes en verwijder de pitjes. Snijdt ook hiervan het vruchtvlees fijn. Snipper een beetje peterselie fijn. Meng de tomaat, paprika, rode ui en peterselie onder elkaar in een kom. Pers er de look bij. Voeg de olijfolie en de chipotle pepper pasta toe. Meng onder elkaar en kruid af met peper, zout, lookpoeder en de gerookte paprika. Zet koud tot je aan tafel gaat.
xoxo Shana
Comments