top of page

Blini's basisrecept

Wist je dat je super luchtige blini's krijgt als je Bru toevoegt aan het beslag? Een tip die ik gewoon met jullie moest delen! 😍 En die blini's zijn nu eens echt het perfecte hapje tegen de feestdagen! Je kan er eindeloos mee variëren door andere toppings toe te voegen. En met het oog op de feestdagen werd er door @charleskaisin zelfs een nieuwe, unieke limiter edition eindejaarsfles ontworpen. Super mooi en elegant voor op jou feesttafel! Ga jij het proberen? ✨

ree

Wat heb je nodig voor een 30tal blini's?

-150 g bloem

-2 eieren

-200 ml Bru

-100 ml melk

-1 tl bakpoeder

-½ tl zout

-2 el gesmolten boter

AFWERKING TIPS

1. Truffelmayonaise, champignons, look en rucola

2. Guacamole, gerookte zalm en dille

3. Zure room, limoensap, lompviseitjes


Hoe maak je het?

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een kom.

Maag een kuiltje in de droge ingrediënten en klop daar voorzichtig de melk, eieren, boter en spuitwater door. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag (ongeveer 1 eetlepel) in de pan. Bak 1–2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn en luchtig rijzen. Werk af met de toppings.


Xoxo Shana

SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page