top of page

Romige hummus

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Ik ben gek op hummus. Ik kocht het al vaak en maakte het nog meer! Maar met dit receptje heb ik echt de romigste variant ooit gemaakt. De hummus is echt fluweel zacht. Heerlijk als dip of lekker als spread. Ga jij het proberen?

Wat heb je nodig?

-blikje kikkererwten van 400 gram

-half potje halfgedroogde tomaten inclusief olijfolie

-2 eetlepels tahin

-100ml ijskoud water

-peper, zout, lookpoeder


Hoe maak je het?

Giet de kikkererwten af en spoel af. Verwijder de velletjes. Zo krijg je het beste resultaat. Dit moet niet persé maar ik vind het wel een meerwaarde.

Doe de kikkererwten samen met de andere ingrediënten in de blender en mix voor een minuutje tot je een egale dip hebt. Kruid indien nodig nog bij.


Xoxo Shana

Recente blogposts

Alles weergeven

Muhammara

Deze heerlijke dip moet je eens proberen! Ik mixte geroosterde paprika's, met walnoten en heel wat smaakmakers. Een ideaal hapje op de...

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page