Sinds ik ontdekt heb hoe simpel en gemakkelijk het is om zelf rijsttaartjes te maken willen we geen andere meer! Ze smaken beter dan de gekochte van bij de bakker. En geef nu toe: een taartje dat nog een beetje lauw is beter kan toch niet?!
Wat heb je nodig voor 5 rijsttaartjes?
-80 gram dessertrijst
-90 gram kristalsuiker
-25 gram vanille puddingpoeder
-1 ei
-1 vanillestokje
-1 zakje vanillesuiker
-600 ml melk
-1 vel bladerdeeg
Hoe maak je het?
Doe de dessertrijst met 500 ml melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Snijd het vanillestokje middendoor en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de vanillepeul bij de melk en laat meekoken. Wanneer de rijstpap kookt zet je het vuur lager. Laat koken tot bijna alle melk geabsorbeerd is door de rijst. Roer goed in de pot zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Los het puddingpoeder op in 100 ml melk. Bekleed nu de taartvormpjes met de bladerdeeg. Begin met de vormpjes te beboteren en betsrooi nadien met bloem. Verwijder het overtollige bloem. Rol het vel bladerdeeg open en snijd er rondjes uit die iets groter zijn dan de taartvormpjes. Bedek de vormpjes met het bladerdeeg en duw overtollig deeg met je hand van de rand af. Voor het vijfde taartje moet je waarschijnlijk de overschot van het bladerdeeg opnieuw uitrollen. Wanneer de rijstpap goed ingekookt is haal je het vanillestokje eruit. Voeg nu de suiker, vanillesuiker en de melk met puddingpoeder toe. Zet op een acht vuur en blijf roeren, de puddingpoeder zal de pap dikker maken. Laat nu de rijstpap een beet afkoelen. Verwarm de oven vervolgens voor op 175 graden. Splits vervolgens het ei en klop het eiwit stijf. Klop het eigeel door de rijstpap ook dit zorgt voor binding. Spatel vervolgens het eiwit onder de pap. Vul vervolgens de taartjes tot aan de rand met rijstpap. Zet voor 20 tot 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen (of niet als je niet meer kan wachten ;) )
xoxo Shana
Comments