top of page

Rijstpap met witte chocolade en mandarijn

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

De klassieke rijstpap die kennen we allemaal wel. Deze keer ging ik daarom voor een andere lekkere combinatie namelijk witte chocolade en mandarijntjes. Ga je het een proberen?

Wat heb je nodig? -1 liter volle melk -1 vanillestokje -3 eetlepels kristalsuiker -200 gram dessertrijst -2 mandarijntjes -100 gram witte chocolade Hoe maak je het? Doe de melk in een steelpannetje en warm rustig op. Wanneer de melk het kookpunt bereikt heeft zet je het vuur lager zodat de melk net niet kookt. Schraap het vanillestokje leeg en voeg samen met de suiker en rijst toe aan de melk. Voeg ook de zeste van de mandarijntjes toe. Laat nu 30 minuten net onder het kookpunt garen maar roer geregeld. Snijd ondertussen de mandarijn in blokjes en hak de witte chocolade fijn. Na 30 minuten voeg je de witte chocolade toe aan de rijstpap en laat je hem nog 15 minuten verder garen. Serveer in kommetjes met bovenop wat blokjes mandarijn. Enjoy! Xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page