Rijstpap is een echte Vlaamse klassieker. Maar bij deze variant gaan we aan de slag met speculaas. Super simpel en mega lekker!
Wat heb je nodig? -1l volle melk -140 gram dessertrijst -75 gram suiker -100 gram speculaas -4 eetlepels speculaas pasta Hoe maak je het? Spoel de rijst en laat uitlekken. Breng de melk aan de kook. Voeg de suiker toe. Wanneer de melk kookt voeg je de rijst toe en laat 30 minuten of langer koken op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is. Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen. Verkruimel de speculaas in de foodprocessor. Smelt de speculaaspasta. Vul de glaasjes met een laagje speculaaskruimels. Schep er de rijstpap op, dan een laagje gesmolten speculaaspasta, weer rijstpap en werk af met wat speculaaspasta en kruimels. Enjoy! Xoxo Shana
Comentários