top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Rijst met champignons, erwtjes en lente-ui


Bij Nasi hoort in mijn ogen altijd een lekker spiegeleitje. Zeker als ik kies voor een vegetarische variant, dan maakt het eitje het gerecht af! Deze keer ging ik voor de combinatie van champignons, erwten en lente-ui, yum! Wat eten jullie vandaag?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-125 gram rijst (1 builtje)

-150 gram champignons

-1 teentje look

-1 sjalot

-15 gram gember

-150 gram erwten (ik nam uit blik)

-half bosje lente-ui (5tal)

-1 eetlepel donker bruine suiker

-1 eetlepel sojasaus

-1 bouillonblokje

-2 eitjes

-scheutje arachideolie

-peper, zout, chilipoeder


Hoe maak je het?

Kook de rijst gaar in gezouten water, giet af. Pel de sjalot en de look en snipper zeer fijn. Verwarm wat olie in de wok. Fruit vervolgens de sjalot en de look aan. Schil de gember en hak ik kleine stukjes. Wok even mee. Maak de paddenstoelen schoon met een doekje. Snijdt de champignons in 4, voeg bij de wok. Wanneer de champignons zacht geworden zijn verkruimel je het bouillonblokje en voeg je de de uitgelekte erwten toe. Strooi de bruine suiker over de groenten en schenk er sojasaus over. Maak de lente-ui schoon en snijdt in ringetjes. Als laatste voeg je de uitgelekte rijst en de lente-ui toe. Roer onder elkaar en proef. Kruid bij indien nodig. Verhit een pan op een middelmatig vuur, verwarm er een scheut olie in. Breek elk ei voorzichtig open zonder de dooier te beschadigen. Laat de eieren bakken tot de randen mooi krokant zijn. Serveer de rijst met het ei, eet smakelijk!



441 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page