top of page

Rabarber/aardbeientaart

Het rabarberseizoen is weer volop bezig. Dat wil zeggen dat ook ik weer aan de slag ging met dit heerlijke fruit. Ik maakte dit taartje met een zachte bodem, crumble en amandelen bovenop. Als verrassing zitten er ook nog eens lekkere aardbeien in verstopt, top dus!

Wat heb je nodig? -500 gram rabarber -suikervervanger naar wens -2 gram agargar -120 gram roomboter -60 gram kristalsuiker -270 gram bloem -1 zakje vanillesuiker -1 ei -6tal aardbeien -amandelschaafsel Hoe maak je het? Kook de rabarberstukjes met zoetmiddel tot de gewenste dikte. Dan voeg je de agar agar toe en laat je het nog 2 minuten koken. Laat volledig afkoelen in de ijskast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de bloem, suiker, zout, vanillesuiker en boter in een kom en kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Doe 1/3de van dit kruimelige mengsel in een aparte kom en zet zolang aan de kant. Voeg het ei toe aan de rest van het deeg en meng door elkaar. Verdeel het deeg over de bodem en een paar cm over de randen. Verdeel hier een 8tal eetlepels rabarbercompote over. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over de rabarber. Dek het fruit af met de overige deegkruimels die apart stonden. Strooi het amandelschaafsel over de taart heen. Druk iets aan en zet dan de rabarber crumble taart ongeveer 40 minuten in de oven. Xoxo Shana

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page