top of page

Quinoasushi met komkommer, wortel, avocado, lenteui en gerookte zalm


Aangezien ik echt dol ben op sushi maar ook op zoek ging naar een iets gezonder alternatief probeerde ik nogmaals quinoasushi uit. Iets wat ik een paar jaar geleden ook al eens maakte maar dit was toen zeker en vast geen succes. Mijn rolletjes vielen uit elkaar want de quinoa plakte niet zo goed als de sushirijst. Nu heb ik daar de oplossing voor gevonden. Lees dus zeker verder als je het zelf ook eens wil proberen!


Wat heb je nodig voor 2 personen?

-250 gram quinoa

-5 eetlepels rijstazijn

-5 norivellen

-1 avocado

-1 wortel

-2 lente uitjes

-halve komkommer

-200 gram gerookte zalm

-sojasaus, wasabi


Hoe maak je het?

Doe de quinoa in een zeef en spoel goed met koud water. Dit zorgt ervoor dat de bitter smaak verdwijnt. Doe de quinoa vervolgens in een pot met deksel en voeg dubbel zoveel water toe. Vind je het moeilijk om dit in te schatten? Weeg dan de quinoa af in een koffietas. Voeg vervolgens een goede snuif zout toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten koken onder het deksel. Roer regelmatig. De quinoa moet lang genoeg koken zodat hij plakkerig wordt. De quinoa is klaar wanneer al het water opgenomen is. Meng er de rijstazijn onder en laat volledig afkoelen.

Bereid nu de groenten voor. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Verwijder de pitjes van de komkommer en snijd ook in repen. Snijd de worteltjes van de lente-ui weg en snijd ook in lange repen. Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en snijd in repen.

Leg nu een vel nori op een bamboematje met de ruwe kant naar boven. Bedek voor 3/4de met de quinoa. Beleg nu met de wortel, lente-ui, komkommer, gerookte zalm en avocado. Rol dicht. Om het uiteinde dicht te plakken neem je enkele stukjes quinoa die je met je vinger plat duwt, dit werkt als lijm. Rol helemaal dicht en snijd in 8 stukken. Herhaal voor de andere 4 vellen en serveer met sojasaus en wasabi.


xoxo Shana


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page