Naar aanleiding van de week zonder vlees deel ik graag met jullie een vegetarisch quiche recept! Ik gebruikte er de Boursin Plantaardig Knoflook en Fijne Kruiden voor, een plantaardig alternatief voor de klassieke kruidenkaas die we allemaal kennen. Doe jij ook mee aan de week zonder vlees?
Wat heb je nodig? -2 preien -1 broccoli -1/2 tl tijm -1 vel bladerdeeg -1 el paneermeel -1 potje boursin plantaardig knoflook en fijne kruiden -4 eieren -200 ml slagroom -peper en zout Hoe maak je het? Begin met de preien te wassen en fijn te hakken. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar in gezouten water en giet af. Laat goed uitlekken! Verhit een stoofpot of pan met een klontje boter en stoof hierin de prei voor zo'n 5min. Voeg na een paar minuten peper, zout en de tijm toe. De prei mag nog wat beet hebben. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg je taart- of quichevorm met het bladerdeeg. Duw de kantjes goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele gaatjes in het deeg met behulp van een vork. Strooi hierover het paneermeel. Vul met de afgekoelde prei en broccoli. Kluts de eieren los met de slagroom en de plantaardige boursin en kruid met wat peper en zout. Giet dit mengsel over de groenten. Bak de quiche voor zo'n 40 a 45min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is. Haal uit de oven en serveer direct. Smakelijk! Xoxo Shana
Comments