top of page

Pumpkin spice cupcakes

Amai, deze pumpkin spice cupcakes waren zo goed! Ze zijn super luchtig en de kruidige smaak past echt perfect bij de herfst! Ga jij ze ook eens maken?

ree

Wat heb je nodig voor 9 cupcakes?

-120 gram bloem

-1 theelepel bakpoeder

-½ theelepel baking soda

-1 snuifje zout

-1 theelepel nootmuskaat

-1 theelepel gemberpoeder

-1 theelepel kaneel

-200 gram pompoenpuree

-120 ml zonnebloem olie

-160 gram kristalsuiker

-1 eetlepel ahornsiroop

-4 eieren

-1 theelepel vanille-extract

FROSTING

-75 gram roomboter

-110 gram roomkaas

-150 gram poedersuiker

-2 eetlepels pumpkin spice syrup


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een muffinblik met 9 papieren cupcakevormpjes.

Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, nootmuskaat, gember en kaneel.

Klop in een andere kom de pompoenpuree, olie, suiker, eieren en vanille door elkaar. Voeg dit pompoenmengsel toe aan het bloemmengsel en roer tot er geen bloem meer zichtbaar is.

Vul de papieren vormpjes voor driekwart met beslag.

Bak de muffins 20 minuten, of totdat een satéprikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.

Laat de muffins 10 minuten in het bakblik afkoelen. Haal ze er daarna uit en laat verder afkoelen op een rooster.

Klop de boter op middelhoge snelheid romig. Voeg de roomkaas toe en klop op middelhoge snelheid tot een glad mengsel.

Voeg de vanille, pumpkin spice syrup en het zout toe en klop kort door tot het net gemengd is. Voeg als laatste de poedersuiker toe en mix op lage snelheid.

Doe de frosting in een spuitzak met een spuitmondjd. Spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes en werk af met wat kaneel.


Xoxo Shana

Opmerkingen


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page