Pruimentaartjes met crumble
- Shana Vanhoof
- 27 mrt 2021
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 1 apr 2021

Voor iedereen een eigen klein taartje dat vind ik altijd zo leuk. Deze keer maakte ik mini pruimentaartjes met een lekkere crumble bovenop. Wat is jou favoriete taartje?
Wat heb je nodig voor 4 personen?
-4 pruimen
-150 gram bloem
-25 gram ongezouten roomboter
-30 ML melk
-snufje zout
-3 gram droge gist
-1 ei
-40 gram kristalsuiker
-25 gram amandelmeel
-zakje vanillesuiker
-1 eetlepel paneermeel
Hoe maak je het?
Verwarm de melk en 1 eetlepel boter in een steelpannetje tot de boter is gesmolten. Laat het dan kort afkoelen, en voeg dan de gist toe. Los de gist op in de melk en wacht 5 tot 10 minuten tot het mengsel gaat schuimen. Meng ondertussen 100 gram bloem met een snufje zout, 20 gram suiker en een zakje vanille suiker.
Klop het eitje los en voeg de helft toe aan de droge ingrediënten. Doe er vervolgens het melkmengsel bij. Blijf mengen tot het een deegbal is geworden en kneed het dan nog enkele minuten door. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg rijzen voor een uur, of tot het verdubbeld is.
Vet de taartvormpjes in met boter en bestrooi met wat bloem. Zet aan de kant.
Maak nu de kruimellaag. Meng het amandelmeel met 50 gram bloem en 20 gram suiker. Voeg vervolgens 25 gram boter toe en kneed tot een kruimelig deeg.
Was de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen in partjes en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestuif je werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Gebruik een ronde uitsteker om rondjes deeg te maken die precies in de taartvormpjes passen. Druk ze aan en voeg eventueel een dun laagje paneermeel toe om te voorkomen dat de bodem te vochtig wordt van de pruimen. Plaats de pruimenpartjes op de bodem en verkruimel het amandel mengsel over de taartjes.
Bak de taartjes in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze afkoelen op een afkoelrek, ze zijn het lekkerste als ze nog lauwwarm zijn.
Xoxo Shana
Comentários