
Als je me laat kiezen tussen chips en popcorn dan kies ik ongetwijfeld chips. Dit is waarschijnlijk omdat ik popcorn jaren geassocieerd heb met de gezouten variant. Daarom bedacht ik zelf een zoete variant met caramel. Deze vind ik minstens even lekker dan een bakje chips. Wat is jullie favoriet tijdens een avondje netflixen?
Wat heb je nodig?
-80 gram pofmais
-3 eetlepels zonnebloemolie
-40 gram boter
-80 gram kristalsuiker
Hoe maak je het?
Verwarm de zonnebloemolie in een deksel met pan. Doe dit op middelmatig vuur. Wanneer de olie warm is voeg de de pofmaïs toe, roer eens goed door zodat alle mais met olie bedekt is. Doe het deksel op de pot en laat rustig poffen. Schud regelmatig zodat niets aanbrand. Is het poffen gedaan? Zet dan het vuur uit. Maak ondertussen de caramel. Smelt de boter en voeg de suiker toe. Laat rustig carameliseren zonder te roeren. Laat goudbruin worden. Zet het vuur af en roer de caramel direct onder de popcorn. Laat een beetje afkoelen zodat de caramel hard wordt. Enjoy!
xoxo Shana
Comentarios