top of page

Pompoentomatensoep


Soep, meestal ben ik er niet zo'n grote fan van! Maar voor een paar soorten soep ben ik wel te vinden. Eén daarvan is deze pompoentomatensoep. Ik gebruikte hiervoor een butternut en gebruikte er zelfs de schil voor. Ideaal want zo zit je niet met het lastige klusje om de pompoen te schillen. Ik werkte de soep af met lekkere balletjes en room en dat maakte van dit gerecht een echte topper! Wat is jullie lievelingssoep?


Wat heb je nodig?

-1 butternutpompoen (ongeveer 800 gram)

-3 wortelen

-1 ajuin

-400 gram tomatenblokjes

-2 eetlepels tomatenpuree

-1 en 1/2de liter kokend water

-4 bouillonblokjes

-250 ml room

-250 gram gemengd gehakt

-half bouillonblokje

-theelepel sambal

-afwerking basilicum


Hoe maak je het?

Pel de ajuin en snijdt in grove stukken.Schil de wortelen en snijdt in plakken. Snijdt de pompoen in grove stukken inclusief de schil. Verwijder enkel de pitten.

Smelt wat boter of olie in een kookpot en stoof de groenten aan voor 10 minuten.

Voeg vervolgens het water, de bouillonblokjes, tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat 30 minuten koken.

Rol kleine balletjes van het gehakt. Breng een pot met water en het halve bouillonblokje aan de kook. Leg er de balletjes in, als ze komen bovendrijven zijn ze klaar. Giet af.

Mix vervolgens de soep en doe er de room en de balletjes bij. Kruid bij indien nodig. Ik voegde nog sambal toe voor een pikante touch. Werk af met fijn gesneden basilicum. Smakelijk!


xoxo Shana

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page