top of page

Pompoenroomsoep met serrano ham

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Om nog even binnen het thema pompoen te blijven deel ik vandaag het recept van deze overheerlijk soep. Fluweel zachte pompoenroomsoep afgewerkt met krokant gebakken Serrano ham, pompoenpitten en peterselie. Ook eens proberen?


Wat heb je nodig?

-80 gram Serrano ham

-1000 gram pompoen in blokjes 

-2 ajuinen

-250 ML room

-platte peterselie

-pompoenpitten

-olijfolie

-4 blokjes kipbouillon

-2 theelepels paprikapoeder

-peper en zout


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de Serrano ham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Schil de pompoen en verwijder de pitten.

Snij de ui en pompoen in grove stukken.

Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en laat 3 min. stoven. Kruid met peper. Overgiet met 1 l water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.

Snipper intussen de peterselie fijn. Breek de ham in kleine stukjes.

Mix de soep met een staafmixer en voeg de room toe. Kruid nog verder af indien nodig.

Verdeel de soep over kommetjes en werk af met pompoenpitten, de ham, de peterselie en wat peper.


Xoxo Shana 

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven

Muhammara

Deze heerlijke dip moet je eens proberen! Ik mixte geroosterde paprika's, met walnoten en heel wat smaakmakers. Een ideaal hapje op de...

Commentaires


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page