Als ik nog een snel dessertje wil maken dan ga ik vaak voor een platte kaastaart. Deze keer maakte ik er eentje met allemaal restjes: mariakoekjes, bosbessen confituur, Griekse yoghurt en perziken. Super lekker en kei eenvoudig!
Wat heb je nodig voor een kleine springvorm met 18cm diameter?
-120 gram mariakoeken
-40 gram boter
-3 blaadjes gelatine
-2 eetlepels chiazaad
-150 gram bosbessen confituur van Pur Natur
-500 gram griekse yoghurt
-6 halve perziken uit blik
-afwerking: bosbessen
Hoe maak je het?
Maal de mariakoeken fijn. Smelt de boter en meng onder de mariakoekjes. Stort dit mengsel in de springvorm en duw aan. Zet in de ijskast tot de vulling af is.
Week de gelatine in koud water.
Warm de confituur op in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en roer door de confituur zodat het helemaal oplost. Meng er dan de Griekse yoghurt en chiazaad door.
Snijd de perziken in blokjes en meng ook door het mengsel.
Doe dit allemaal in de springvorm en maak egaal. Zet een nachtje in de ijskast.
De volgende dag haal de de kaastaart uit de vorm en werk af met bosbessen. Smakelijk!
Xoxo Shana
Comments