Bij de Lidl kwam ik pistachepasta tegen. Een product dat nog helemaal nieuw voor mij was! Ik deed hier een oproepje en kreeg als antwoord dat ik er zeker tiramisu van moest maken. Dat probeerde ik meteen en man man, zo lekker die pistachesmaak!
Wat heb je nodig voor 2 glaasjes? -90 gram mascarpone -50 gram pistachepasta -1 zakje vanillesuiker -120 ml slagroom -30 gram suiker -30 gram pistachenootjes -50 ml espresso of heel sterke koffie -4 lange vingers Hoe maak je het? In een ruime kom, klop je de mascarpone en pistachepasta los. In een andere kom klop je de slagroom met de suiker+vanillesuiker stijf. Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone, samen met de verkruimelde pistachenootjes (hou 1 eetlepel apart). Neem nu de lange vingers en haal ze aan één kant door de afgekoelde koffie heen. Doe 1 lange vinger op de bodem van je glaasje. Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer met een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel. Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Garneer met 1 eetlepel verkruimelde pistachenootjes. Eet smakelijk! Xoxo Shana
Comments