top of page

Perziken uit de oven met kokosroom

Een heerlijk warm ontbijt, oh daar houd ik van! Deze keer maakte ik perziken die ik eens ze uit de oven kwamen serveerde met kokosroom. Een lekker ontbijtje maar ook heerlijk als dessert!



Wat heb je nodig voor 2 personen?

-4 perziken

-50 gram kristalsuiker

-20ml water

-1 blik kokosmelk

-honing naar smaak

-amandelschilfers


Hoe maak je het?

Begin de dag voordien met het blik kokosmelk in de koelkast te zetten. Zo krijg je twee lagen in de blik. Een vloeibare en vastere massa.

Maak een suikersiroop door het water en suiker te verwarmen tot de suiker opgelost is. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden. Snijd de perziken in 2 en haal de pit er uit. Leg in een ovenschaal. Overgiet met de suikersiroop. Zet voor 20 minuten de oven.

Haal de kokosmelk uit de koelkast en schep het vastere gedeelte in een kom. Breng op smaak met wat honing en roer goed door.

Haal de perziken uit de oven en serveer met wat kokosroom. Werk af met amandelschilfers.


Xoxo Shana

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page