Pepernoten/baileys tiramisu
- Shana Vanhoof
- 15 nov 2020
- 1 minuten om te lezen

Pepernoten belanden rond deze tijd van het jaar altijd wel eens in mijn winkelmandje. Ik moet er dan altijd wat lekkers mee maken. Deze keer gebruikte ik ze in een tiramisu met baileys. Super luchtig en op 10 minuten klaar!
Wat heb je nodig voor 4 potjes?
-70 ml kokend water
-1/2 theelepel oploskoffie
-80 gram pepernoten
-2 eieren
-70 gram zusto(suikervervanger)
-25 ml baileys
-250 gram mascarpone
-afwerking: pepernoten en geraspte chocolade
Hoe maak je het?
Begin met de koffie te maken. Overgiet de oploskoffie met het kokend water en laat afkoelen. Splits ondertussen de eieren. Klop het eiwit stijf. Mix de eidooiers met de zusto. Voeg vervolgend de baileys en mascarpone toe en mix nog een minuut. Spatel er vervolgens de eiwitten onder. Doop de pepernoten in de koffie en verdeel 40 gram over de bodem van de 4 glaasjes. Lepel er een eerste deel mascarpone bovenop. Doop de rest van de pepernoten in de koffie en doe in de glaasjes. Verdeel er de rest van de mascarpone over. Zet minstens een uur in de ijskast om op te stijven. Haal uit de ijskast en werk af met nog wat verkruimelde pepernoten en wat geraspte chocolade.
xoxo Shana
Commenti