top of page

Pavlovataart

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Bijgewerkt op: 6 feb 2021


Heb je nog een aantal eiwitten over? Dan is deze pavlovataart leuk om te maken. Maak een krans van meringue en besmeer hem met een mengsel van slagroom en mascarpone. Met nog wat lekker fruit en wat granola is het een ideaal dessert! Ga jij hem proberen? Wat heb je nodig? -4 eiwitten -130 gram kristalsuiker -100 gram bloemsuiker -250 gram mascarpone -125 gram slagroom -2 zakjes vanillesuiker -2 eetlepels agavesiroop -aardbeien, bosbessen, granaatappel, granola, munt


Hoe maak je het? Verwarm de oven op 130 graden. Doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop ze emt een mixer stijf. Meng de bloemsuiker en kristalsuiker met elkaar en voeg dit lepel per lepel toe aan de eiwitten terwijl je blijft mixen. Mix tot je mooie pieken hebt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier twee cirkels op(in elkaar). Ik deed dit met behulp van een groot bord en een tas. Schep het mengsel in de cirkel en maak de bovenkant plat zodat je er achteraf makkelijk het slagroommengsel op kan scheppen. Zet in de oven en bak 10 minuten. Verlaag vervolgens de oven naar 110 graden. Bak daarna nog 90 minuten. Zet de oven uit en laat 20 minuten afkoelen met de deur gesloten, laat daarna nog eens 20 minuten afkoelen met de deur op een kier. Haal dan uit de oven en laat gans afkoelen Mix de slagroom stijf met de agavesiroop. Meng er vervolgens de mascarpone onder. Schep er net voor het serveren het mascarponemengsel op en werk af met het fruit, de munt en de granola. Enjoy! Xoxo Shana

Comentarios


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page