top of page

Pasta met scampi, boursin en gele courgette

Wist je dat wij, Belgen, elk jaar meer dan 345 kilo voedsel in de vuilbak gooien. Zonde toch?! Daarom doe ik vandaag graag mee aan de 'stop food waste day' met @boursin_belgium! Ik ging aan de slag met alle ingrediënten die nog ergens in huis te bespeuren waren: pasta uit de voorraadkast, groentjes uit de koelkast en scampi's uit de diepvriezer. Proberen jullie ook zoveel mogelijk restjes op te werken? Zo dragen we allemaal ons steentje bij om volgend jaar hopelijk wat minder kilo van al dat lekkers te verspillen! Wat heb je nodig voor 2 personen? -250 gram pasta -1 groene paprika -1 gele courgette -2 tomaten -1 potje boursin cuisine rood -16 scampi's -rucola -parmezaan schilfers Hoe maak je het? Kook je pasta gaar in gezouten water. Giet af maar bewaar wat kookvocht voor je saus. Snijd de tomaten, courgette en paprika in blokjes. Zet een pan op het vuur en verwarm wat olie. Stoof hier de courgette en paprika tot ze beetgaar zijn en voeg dan de tomaat toe. Laat eventjes sudderen en voeg dan de boursin en wat kookvocht toe. Kruid bij naar smaak. Pel en ontdarm de scampi's en bak ze in een pan met wat boter. Meng nu de pasta met de saus. Serveer en werk af met rucola, parmezaan en scampi's. Smakelijk! Xoxo Shana

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page