top of page

Pasta met romige pompoensaus en walnoten


Wie mij al een tijdje volgt weet ook dat ik zot ben op pasta! Room en pasta zijn voor mij een match made in heaven. Ik maakte een lekkere pompoenroomsaus met rode ui, walnootcrumble en peterselie. Super simpel en snel op tafel! Gaan jullie het ook proberen?


Wat heb je nodig voor 4 personen? -500 gram pasta -1 kleine oranje pompoen(Hokkaido) -2 rode uien -3 teentjes look -1 busje slagroom inex -1 bouillonblokje -5tal eetlepels kookvocht van de pompoen -handje walnoten -afwerking peterselie


Hoe maak je het? Verwijder de schil en de pitten van de pompoen. Snijd het vlees in blokjes. Doe in een pot samen met het bouillonblokje en wat water en breng aan de kook. Laat 10 tot 15 minuten koken. Pel de rode ui en de look. Snijd de ui in ringen en snipper de look fijn. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg wanneer de ui glazig is de look toe. Breng ondertussen ook een pot met water aan de kook. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af. Wanneer de pompoen gaar is hier je hem af, houd zeker wat kookvocht aan de kant voor de saus! Pureer de pompoen samen met de room, het kookvocht, peper en zout tot een egale saus. Proef en kruid bij naar smaak. Hak de walnoten fijn en snipper wat peterselie. Meng de pasta met de pompoenroomsaus en werk af met rode ui, walnoten en peterselie. Smakelijk!


xoxo Shana

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page