top of page

Pasta met kerstomatensaus

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Yesss, deze pasta met een saus van kerstomaatjes moet je een keer proberen! De saus is super lekker en romig. Het is ook nog eens kei simpel en staat binnen de twintig minuten op tafel. Ga jij het eens maken?



Wat heb je nodig voor 4 personen?

-500 gr farfale

-1 ajuin

-4 teentjes look

-1 bakje kerstomaten (ongeveer 400 gram)

-70 gram tomatenpuree

-400 gram tomatenblokjes met Italiaanse kruiden

-1 tl gedroogde oregano

-chilivlokken naar smaak

-1 eetlepel honing

-250 gram mascarpone

-afwerking Parmezaanse kaas


Hoe maak je het?

Snipper de ajuinen look fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een diepe braadpan.

Snijd de kerstomaatjes in tweeën en stoof ze mee aan. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng extra op smaak met de honing. Kruid met peper, zout, oregano en chiliflakes. Voeg er dan de tomatenblokjes bij.

Laat nog wat sudderen terwijl je de pasta kookt. Meng als laatste de mascarpone onder de saus en 100ml kookvocht. Wanneer alles goed gemengd is, mix je het geheel met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de pasta onder de saus. Smakelijk!


Xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page