top of page

Pasta funghi

Drie van mijn favorieten in een gerecht dat is deze pasta funghi. Pasta is sowieso al jaren mijn favoriete eten. Doe daar dan nog champignons en room bij en het feestje is compleet. Deze keer ging ik aan de slag met de haver cuisine van @inex_belgium, een 100% plantaardig alternatief voor room. Daarbovenop is het ook nog een gluten- en lactosevrij! De cooking oat is vanaf nu exclusief bij Delhaize verkrijgbaar.

Wat heb je nodig voor 2 personen? -250 gram linguine -2 sjalotjes -2 teentjes look -500 gram champignons naar keuze: ik koos een combinatie van parijse champignons met bruine champignons -2 brikjes inex cooking oat -eventueel wat maizena om de saus in te dikken -afwerking: peterselie, handje walnoten en parmezaanse kaas Wil je het recept volledig vegan? Kies dan voor een vegan pasta en vervang de Parmezaanse kaas door edelgistvlokken! Hoe maak je het? Breng de pasta aan de kook in gezouten water en giet af wanneer hij al dente is. Snipper de sjalot en look fijn en stoof glazig in wat olie. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg ze daarna toe aan de pan en stoof tot deze gaar zijn. Kruid goed af met peper en zout en voeg eventueel een bouillonblokje toe. Overgiet daarna met de cooking oat van inex. Breng aan de kook. Is de saus te dun? Dan kan je ze indikken met maizena of arrowroot. Meng alles onder de pasta en werk af met wat fijngesneden peterselie, walnoten en de kaas. Enjoy! Xoxo Shana

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page