top of page

Panna cotta van vlierbloesem met passievrucht


Zoals beloofd kwam er ook nog een lekker receptje aan met vlierbloesemsiroop. Ik ging voor deze panna cotta afgewerkt met passievrucht. Lekker fris en heel zacht van smaak. Hebben jullie ondertussen al vlierbloesemsiroop gemaakt?


Wat heb je nodig voor 6 glaasjes?

-500 ml volle room

-100 ml vlierbloesemsiroop

-3 blaadjes gelatine

-6 passievruchten

-100 ml sinaasappelsap


Hoe maak je het?

Breng de room aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur zachter en voeg je de vlierbloesemsiroop toe. Zelf voegde ik geen extra suiker toe, voor mij was dit mengsel zoet genoeg. Proef dus zelf een keertje en voeg eventueel nog wat suiker of honing toe naar smaak. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water. Knijp dit uit en voeg toe aan de warme room. Roer nog eventjes goed door zodat de gelatine goed opgelost is. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes en laat minstens 4 uur opstijven.

Wanneer de room niet meer vloeibaar is kan je de passievrucht erop doen. Doe het vruchtvlees van 6 passievruchten samen met het sinaasappelsap onder elkaar. Wil je dat deze laag zoeter is? Warm het sap dan eventjes op met wat suiker. Verdeel dit, wanneer het koud geworden is, over de glaasjes en serveer.


xoxox Shana

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page