top of page

Panna Cotta mer cranberrycompote

Bijgewerkt op: 29 dec. 2019

Panna cotta of gekookte room, meer wil het eigenlijk niet zeggen. Het is één van de populairste recepten uit de italiaanse keuken. Het recept is super makkelijk te maken en met de cranberrycompote is er een goeie balans tussen zuur en zoet. Hebben jullie al eens panna cotta gemaakt?

Wat heb je nodig?

-100 ml melk

-330ml volle room

-3 blaadjes gelatine

-zakje vanillesuiker

-50 gram kristalsuiker

-afwerking: cranberrycompote(zie recept), 1 spritzkoek

Hoe maak je het?

Breng de room met de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Laat op laag vuur onder constant roeren 15 minuten koken. Week de gelatine in koud water.

Warm de melk op. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat oplossen in de melk.

Giet de melk bij de room en meng goed. Giet in glaasjes of potjes en zet in de ijskast. Zo kan het goed opstijven. Werk net voor serveren af met wat cranberrycompote. De zure smaak van de compote past heel goed bij het zoete van de panna cotta. En werk af met een beetje kruimels van een koekje naar keuze. Ik gebruikte spritz. Enjoy!

xoxo Shana

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page