top of page

Paaskaastaart met dragee eitjes

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2021


Binnen een paar weken is het Pasen. Het tweede jaar op rij dat we Pasen helemaal anders vieren dan we gewoon zijn. Maar ookal vieren we het klein, een feestelijk taartje mag niet ontbreken. Met deze kaastaart met dragee eitjes sla je de bal zeker raak! De bodem maakte ik met de Belgian Dark Chocolate granola van Naturally Granola. Wat heb je nodig voor 6-8 stukken(kleine springvorm 19 CM diameter)? 110 gram dadels zonder pit 120 gram Belgian Dark Chocolate granola 1 eetlepel kokosolie 250 ml slagroom 1 zakje vanillesuiker 200 gram roomkaas 2 eetlepels ahornsiroop 3 blaadjes gelatine 150 gram dragee eitjes voor in het beslag + extra voor de afwerking Hoe maak je het? Zijn je dadels zacht? Doe ze dan gelijk met de granola en kokosolie in de foodprocessor en maal fijn. Zijn ze nog hard werk ze dan een kwartiertje in heet water en giet af. Neem de springvorm en doe er het dadel/granola mengsel in en duw met een lepel goed aan. Week de gelatine in koud water. Mix ondertussen de slagroom met het zakje vanillesuiker stijf. Voeg vervolgens de roomkaas en ahornsiroop toe en mix nog kort. Verwarm een scheutje water op het vuur, knijp de gelatine uit en roer onder het water. Roer dit mengsel vervolgens door de slagroom en meng goed. Hak de dragee eitjes in grove stukken en meng ook onder het slagroommengsel. Verdeel dit mengsel vervolgens op de bodem en zet in de ijskast tot de volgende dag om op te stijven. De volgende dag haal je je taartje uit de vorm en werk je het eventueel nog af met extra eitjes. Enjoy! Xoxo Shana




123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page