top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Ovendonuts met ruby chocolade

Bijgewerkt op: 22 jan. 2021


Na het succes van mijn chocolade ovendonuts moest ik ze ook eens in een andere variant uitproberen. Deze keer maakte ik ze met witte chocolade en voor de afwerking koos ik voor de ruby chocolade van Koro.


Wat heb je nodig?

-50 gram witte chocolade

-75 gram ongezouten roomboter

-75 gram kristalsuiker

-1 zakje vanillesuiker

-60 gram bloem

-3 eieren

-afwerking: beetje ruby chocolade en discobolletjes


Hoe maak je het?

Smelt de witte chocolade samen met de boter. Roer er vervolgens de kristalsuiker en vanillesuiker door. Meng er nu de bloem onder. Klop er vervolgens de eieren 1 voor 1 onder tot deze goed zijn opgenomen in het beslag. Verdeel dit mengsel over 3 donutvormen en zet 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal vervolgens uit de oven en laat volledig afkoelen.

Wanneer de donuts afgekoeld zijn smelt je de ruby chocolade. Dip vervolgens de bovenkant van de donuts in de chocolade en bestrooi met de discobolletjes. zet even in de ijskast zodat de chocolade hard word. Enjoy!


xoxo Shana

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page