top of page

One pot vegetarisch farfale met balsamico en mini mozzarella

Dat ik dol ben op pasta moet ik jullie al lang niet meer vertellen. Maar de laatste tijd ben ik ook helemaal gek op one pot gerechten. Niet enkel omdat het weinig afwas geeft 😂 maar ook zeker omdat ik vind dat de pasta zo veel meer smaak heeft. Maken jullie het soms?




Wat heb je nodig voor 2 personen?

-250 gram farfale

-2 sjalotjes

-blik mutti kerstomaten

-200 gram tomatensaus basilicum

-500ml bouillon water met 1 blokje groentenbouillon

-theelepel paprika, chili, tijm, rozemarijn

-theelepel sriracha (optioneel als je het spicy wilt)

-eetlepel balsamico azijn

-bakje mini mozzarella

-basilicum


Hoe maak je het?

Snipper de sjalotjes en stoof aan in een grote pan met wat olie. Wanneer ze glazig zijn voeg je de pasta, kerstomaatjes uit blik, tomatensaus, bouillon, kruiden, sriracha en balsamico toe.

Laat nu koken tot de farfale gaar is. Roer regelmatig. Je zal zien dat de saus goed intrekt in de pasta. Proef geregeld en kruid nog bij indien nodig. Hak wat basilicum fijn en giet de bolletjes mozzarella af.

Wanneer de pasta klaar is serveer je hem met de verse basilicum en de mozzarella. Eet smakelijk!


Xoxo Shana

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page