top of page

No bake witte chocolade taartjes met cranberry

Wil je een feestelijk dessertje voor kerst dat je perfect een dag op voorhand kan maken? Dan zijn deze kleine taartjes met witte chocolade en cranberries misschien iets voor jou! Werk ze af met gesuikerde cranberries en rozemarijn en je krijgt direct een feestelijk resultaat!

Wat heb je nodig voor 12 stuks? -8 spritskoeken -30 gram boter -200ml slagroom -Zakje klopfix -80 gram kristalsuiker -200 gram roomkaas -100 gram witte chocolade TOPPING -300 gram verse cranberries -Sap van 1 appelsien -150 gram kristalsuiker -2 blaadjes gelatine VERSIERING -50 gram verse cranberries -100 ML water -100 gram kristalsuiker Hoe maak je het? Vermaal de spritskoeken tot ze kruimels zijn. Meng er de gesmolten boter onder. Neem een silicone cupcakevorm en verdeel de spritskoeken in de 12 gaatjes. Duw aan met de achterkant van een lepel. Zet in de ijskast tot je de vulling gemaakt heb. Smelt de witte chocolade. Klop de slagroom samen met de kristalsuiker en de klopfix stijf. Meng er vervolgens de roomkaas en gesmolten chocolade onder en klop nog kort. Verdeel dit in de vormpjes en zet in de ijskast. Maak daarna de topping. Doe de verse cranberries, suiker en het sap van de appelsien in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen tot de cranberries opengesprongen zijn. Ga er dan even met de staafmixer door. Week de gelatine in koud water. Wanneer de gelatine zacht geworden is voeg je deze toe aan de warme cranberriecompote. Roer goed zodat de gelatine helemaal opgenomen wordt. Laat wat afkoelen. Haal daarna de cupcakevorm uit de ijskast en vul de vormpjes tot aan de rand met de compote. Zet een nacht in de ijskast zodat alles kan opstijven. Maak nu nog de versiering. Breng het water en de suiker aan de kook in een steelpannetje. Laat zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost. Doe de cranberries in een kom en overgiet met het suikerwater. Laat afkoelen. Dek ze daarna af en zet ze een nacht in de koelkast. De volgende dag giet je de cranberries af en rol je ze nog door de kristalsuiker om een mooi effect te krijgen. Haal de volgende dag de taartjes uit de vorm, werk af met de cranberries en wat rozemarijn als versiering. Smakelijk! Xoxo Shana

243 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page