
Sushi met fruit, speciaal denken de meeste mensen. Ik heb er enkel maar positieve dingen over te vertellen. Het fruit maakt het zo lekker fris en dus zeker in de zomer vind ik dit super! Het was de eerste keer dat ik nigiri probeerde te maken. Het is toch wat lastiger dan een gewone sushirol. Maar ik kan het alleen blijven herhalen, oefening baart kunst! Hebben jullie al eens sushi met fruit gegeten?
Wat heb je nodig voor een tiental nigiri's?
-50 gram sushirijst
-70 ml water
-1 eetlepel rijstazijn
-snufje zout
-halve theelepel kristalsuiker
-2 kiwi's
-4tal aardbeien
Hoe maak je het?
Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat tien minuten koken onder het deksel. Zet het vuur uit en laat nog 15 minuten op het vuur staan met het deksel op de pot. Verwarm daarna de azijn met suiker en zout en roer tot deze opgelost zijn. Roer dit onder de rijst en laat verder afkoelen zonder deksel op de pot.
Wanneer de rijst afgekoeld is vorm je in je natte handen langwerpige balletjes van de rijst. Maak ze na elk balletje weer nat en leg de balletjes op een schaal. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijdt in plakjes. Schil de kiwi en snijdt in plakjes.
Beleg nu de helft van de balletjes met aardbei en de andere met kiwi. Enjoy!
xoxo Shana
Comments