
Deze miniquiches zijn ideaal als lunch voor mee naar het werk. Ook maak ik ze wel eens als hapje. Ik vulde ze met spek, paprika en lente-ui. Samen met een lekker glaasje Kombucha was dit een perfecte namiddag op ons terras.
Wat heb je nodig voor 12 quiches?
-1 rol bladerdeeg
-1 eetlepel paneermeel
-spekblokjes
-rode paprika
-lenteui
-3 eieren
-150ml kookroom
-75 gram geraspte kaas
-peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm in met wat boter. Steek met een vorm rondjes uit die 1 centimeter groter zijn dan de diameter van je cupcakevorm. Ik deed dit met een koffietas. Leg de vormpjes in de muffingaatjes. Strooi in elk vormpje een beetje paneermeel dit vangt overtollig vocht op. Vul de vormpjes met wat spek, paprikablokjes en lente-ui. Klop de eieren samen met de room en de helft van de kaas los. Kruid bij met peperen zout. Verdeel dit mengsel over de vormpjes. Bestrooi vervolgens alle vormpjes met wat extra kaas en zet in de oven. Bak zo'n 20 minuten.
xoxo Shana
Comments