Dit receptje is er eentje waar 2 van mijn lievelings keukens één werden! Ik maakte namelijk een mexicaanse pizza. De pizza werd belegd met mais, gehakt, jalapenõs, kaas,.. Eenmaal uit de oven werkte ik hem af met tomaatjes, lente-ui, zure room en avocado. Die heerlijke combinatie van warm en koud, yum!
Wat heb je nodig voor 1 pizza?
-1 courgettebodem van magioni
-3 eetlepels tomatensaus
-100 gram gehakt
-3 eetlepels mais
-2 eetlepels jalapenõs in stukjes
-handje gemalen kaas
-1 avocado
-paar eetlepels zure room
-2 lente-uitjes
-7tal kerstomaatjes
-oregano
Hoe maak je het?
Verwarm de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizza. Leg de pizzabodem op een bakplaat. Besmeer met de tomatensaus, kruid af met oregano. Bak het gehakt rul in een pan en verspreid over de pizza. Verdeel er vervolgens wat mais en jalapenõs over en een handje kaas. Zet 10 tot 15 minuten in de oven tot de bodem lekker krokant is. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en de kerstomaatjes in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd in plakjes. Haal de pizza uit de oven en werk af met avocado, zure room, lente-ui en kerstomaatjes. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments