Ben je nog op zoek naar een lekker chewy cookie? Dan moet je deze Matcha koekjes met witte chocolade zeker eens proberen! Ik maakte ze met de Matcha @kanshamatcha en wauw, wat waren ze lekker? Ga jij het ook proberen? Wat heb je nodig? -200 gr bloem -3 tl matchapoeder culinary van kanshamatcha -100 gr roomboter -200 gr kristalsuiker -1 ei -1 zakje vanillesuiker -1/2 tl baking soda -1/4 tl zout -125 gr fijngehakte witte chocola Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180° en bedek 2 ovenplaten met bakpapier. Mix de zachte boter romig met de kristalsuiker en de vanillesuiker. Voeg het ei toe en mix ook dit er goed doorheen tot het volledig opgenomen is. Neem een andere kom en zeef de bloem, matcha poeder, baking soda en het zout door elkaar. Doe deze droge ingrediënten bij het botermengsel en mix alles goed door elkaar. Roer er 100 gr van de chocolade stukjes met een spatel doorheen. Maak 12 balletjes van het deeg en leg ze op het bakpapier, druk er wat van de overgebleven chocolade op. Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven tot de randen een beetje bruin verkleuren. Laat ze 5 minuten op de plaat nagaren en leg ze dan pas op een rek om verder af te koelen. Xoxo Shana
top of page
bottom of page
Comentários