top of page

Marmercake met chocolade topping

Ben je nog op zoek naar een simpel cake recept? Probeer dan deze marmercake is! Hij heeft net dat tikkeltje extra door de chocolade laag bovenop.



Wat heb je nodig?

-240 gr suiker

-240 gr boter (+ om in te vetten)

-240 gr zelfrijzend bakmeel

-1 zakje vanille suiker

-4 eieren

-4 eetlepels cacaopoeder

-2 eetlepels melk

-200 gram pure chocolade


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter wit. Mix één voor één de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel er bij. Mix tot alles goed gemengd is. Doe dan ongeveer 2/3 van het mengsel in een andere kom. Zeef bij de rest het cacao poeder en spatel de melk er door. Je hebt nu een licht en donker beslag. Vet een bakvorm goed in en bebloem. Doe de heft van het lichte mengsel in de vorm en strijk uit. Voeg dan het donkere beslag er op en dek af met een laag licht beslag.

Ga dan met een mes door het beslag en maak draaiende bewegingen. Hoe langer je dit doet hoe meer swirls maar doe dit niet lang want anders mengt het donkere en lichte beslag te veel door elkaar. Zet de marmercake ongeveer 50 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Laat volledig afkoelen. Smelt dan de chocolade au bain Marie. Giet deze over de bovenkant van de cake en zet in de koelkast om hard te worden. Smakelijk!


Xoxo Shana

76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page