top of page

Madeleinekes met Ruby chocolade

Bijgewerkt op: 22 jun. 2021

Ruby chocolade is hier al een tijdje niet meer weg te denken in de keuken. Ik vind het zoveel lekkerder dan andere chocolade door de frisse smaak van framboos. Ik heb er al heel wat dessertjes mee gemaakt. Waaronder deze madeleinekes. Yum wat was dit lekker!

Wat heb je nodig? -2 eieren -90 gr fijne suiker -1 zakje vanille suiker -115 gr bloem -1 tl bakpoeder -95 gr ongezouten boter -afwerking: Ruby chocolade en sprinkles Hoe maak je het? Doe de eieren samen met de suiker en vanillesuiker in een kom en klop deze in enkele minuten luchtig met een mixer. Voeg de bloem en het bakpoeder er aan toe en spatel onder elkaar. Meng tot slot de gesmolten boter door het beslag. Doe het deeg in een spuitzak en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 230 °C en vet een madeleinevorm in met boter, bestuif licht met bloem. Spuit in elk vormpje een beetje beslag. Doe de vormpjes niet te vol, het beslag gaat nog rijzen tijdens het bakken. Bak de cakejes 4 minuten, verlaag dan de oventemperatuur naar 200 °C en bak ze nog 3-6 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Wanneer de cakejes afgekoeld zijn smelt je de Ruby chocolade. Dip de cakejes erin en leg op boterpapier. Bestrooi met sprinkles naar keuze en zet in de ijskast tot de chocolade hard is. Enjoy! Xoxo Shana

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page