top of page

Looksaus

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Afgelopen weekend maakte ik voor de eerste keer knoflooksaus. Ik ging voor een zachtere variant door de knoflook eerst te poffen. Een ideaal sausje voor bij de pita dus! Maken jullie je sausje zelf of kopen jullie ze kant en klaar?


Wat heb je nodig?

-2 bollen knoflook

-3 eetlepels mayonaise

-3 eetlepels griekseyoghurt

-peper en zout


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijdt het bovenste van de knoflook en pak in in zilverpapier. Zet voor 45 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Nu zijn de teentjes look zacht geworden. Knijp ze uit hun velletjes en doe samen met de mayonaise en griekse yoghurt in de blender/foodprocessor of mix met de mixer tot een egale massa. Kruid bij indien nodig.

Recente blogposts

Alles weergeven

Muhammara

Deze heerlijke dip moet je eens proberen! Ik mixte geroosterde paprika's, met walnoten en heel wat smaakmakers. Een ideaal hapje op de...

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page