top of page

Loempia uit de airfryer met currysaus en rijst


Een tijdje geleden won ik een leuke airfryer op instagram. Afgelopen week haalde ik hem de eerste keer uit de kast. Ik maakte er namelijk deze loempia in en ik moet zeggen ik was aangenaam verrast. De loempia was lekker krokant en ik miste de smaak van het frietvet zeker en vast niet. Vanaf nu zullen deze loempia's altijd mijn airfryer in gaan. De komende tijd hoop ik nog meer te gaan experimenteren. Hebben jullie tips?


Wat heb je nodig voor 2 personen?

-2 grote loempia's met groenten

-1 zakje rijst (125 gram), zijn jullie grote eters? Neem dan twee zakjes.

-1 ajuin

-1 bouillonblokje

-boter, bloem, melk

-peper en currypoeder


Hoe maak je het?

Haal de loempia's uit de diepvriezer en leg ze direct in de airfryer. Bak 18 minuten op 200 graden. Kook ondertussen de rijst in gezouten water en giet af. Knip de zakjes open en kap leeg in een kom, roer los met een vork. Snijdt de ajuin in kleine stukjes en stoof aan in wat boter. Verbrokkel er het bouillonblokje boven. Wanneer de ajuin glazig is voeg je wat extra boter toe en maak je met bloem een roux. Giet er nu de melk bij en maak een bechamelsaus. Roer goed, voeg zoveel melk toe tot je de gewenste dikte hebt. Kruid bij met currypoeder en peper. Smakelijk!


xoxo Shana

546 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page