top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Lauwe couscoussalade met feta en spinazie


Meestal eet ik mijn couscous koud maar deze keer wou ik eens iets anders. Een deel van de ingrediënten werden warm gemaakt maar ook een aantal ingrediënten bleven koud. Zo krijg je een lekkere lauwe salade. Dus ben jij net zoals ik gek op een lauwe salade? Dan is dit een receptje voor jou!


Wat heb je nodig voor 2 tot 3 porties?

-150 gram couscous

-1 ajuin

-1 rode paprika

-80 gram groene olijven

-30 gram rozijnen

-100 gram spinazie

-40 gram pijnboompitten

-100 gram fetakaas

-peper en zout


Hoe maak je het?

Pel de ajuin en snijdt in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijdt ook dit in blokjes. Verwarm wat olie in een pot en stoof de paprika en ajuin 5 minuten aan. Kook ondertussen wat water. Voeg de couscous bij de groenten en zet het vuur af. Overgiet met water en laat 10 minuten wellen. Kruid met peper en zout en roer los.

Snijdt de olijven in stukjes en snijdt de spinazie ook wat fijnere. Verbrokkel de feta. Roer na de 10 minuten de koude ingrediënten bij onder de warme en serveer onmiddellijk.


xoxo Shana

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page