Cashewdips š¤¤ een paar dagen geleden deelde ik al een zoete cashewdip die je lekker kon eten bij desserts of bij je ontbijt. Deze keer heb ik twee nieuwe varianten klaar voor jullie. De ene is wat pikanter, de andere wat frisser. Receptjes hieronder š Wat heb je nodig? -200 gram cashewnoten -water -sweetchilisaus -tabasco -paprikapoeder, lookpoeder -verse kruiden (munt, bieslook, peterselie, basilicum)
Hoe maak je het? Breng water aan de kook. Voeg de cashewnoten toe en laat tien minuten koken. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken. Je kan de cashewnoten ook een dag weken in koud water, dan hoef je ze niet te koken. Doe de noten in de blender met een scheutje water, begin met een klein beetje. Voeg meer water toe als het blenden niet zo goed gaat. Wanneer je een romige crĆØme hebt verdeel je het mengsel over twee kommen. In het eerste kommetjes maak je een pikante crĆØme door er wat sweetchilisaus, paar druppels tabasco en paprikapoeder aan toe te voegen. Kijk zelf een beetje hoe pikant of hoe zoet je hem graag hebt. In het tweede kommetje versnipper je wat verse kruiden en voeg je wat lookpoeder toe. Nu heb je twee lekker dips, ideaal om groenten in te dippen of om te eten bij chips. Andere ideeĆ«n komen snel.
Comments