top of page

Kriekentaartjes


Elk jaar met mijn verjaardag wou ik een kriekentaart. Gewoon omdat het echt een van mijn favoriete is. Nu ik zelf een tijdje geleden kleine taartvormpjes kocht moest ik me zelf toch eens wagen aan een klein kriekentaartje. En voor een eerste poging vond ik het echt nog geslaagd! Wat is jullie lievelings taartje?


Wat heb je nodig voor 6 taartjes?

DEEG

-180 gram koude roomboter

-300 gram bloem

-100 gram suiker

-1 ei

VULLING

-1 zakje vanillepoeder

-1 bokaal krieken

-100 gram suiker

ROOM

-100 ml room

-1 eetlepel suiker


Hoe maak je het?

Doe de bloem, suiker, het ei en de koude boter in een kom en meng met een mixer tot een stevig deeg. Maak er een bal van en pak in met vershoudfolie. Leg een uur in de ijskast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Duw er vervolgens het deeg in. Zet 15 minuten in de oven en laat afkoelen.

Giet de krieken door een zeef maar vang het sap op in een steelpannetje. Verwarm het sap op het vuur samen met de suiker. Roer er voorzichtig het puddingpoeder door en laat de saus indikken. Misschien heb je geen heel zakje poeder nodig.

Vul de taartvormpjes met de krieken en laat afkoelen.

Klop de room samen met de suiker stijf en doe in een spuitzakje. Wanneer de taartjes koud zijn spijt je er de room rond en werk je eventueel af met wat chocolade. Enjoy!


xoxo Shana

213 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page