top of page

Kriekentaart

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Kriekentaart 😍 ooh my, dit was zo lekker! Het enige wat nog ontbrak was een bolletje ijs! Maken jullie wel eens taart? En welke is jullie favoriet?

Wat heb je nodig? -250 gram kersen -400 gram bloem -80 gram suiker -zakje vanillesuiker -3 eieren -100 gram boter -eetlepel bakpoeder

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de kersen of neem kersen op sap. Ik nam verse kersen.

Ik verwijderde het steeltje en zette ze bovenop een leeg flesje. Vervolgens duw je met een hard rietje de pit eruit. Kneed de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, eieren en boter tot een deeg. Verdeel 3/4de van het deeg over de bodem van je bakvorm en duw goed aan. Zorg dat je ook een rand maakt. Verdeel vervolgens de kersen over het deeg. Verkruimel de rest van het deeg over de kersen en zet voor 40 minuten in de oven. Heerlijk met wat ijs 😘

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page