Een tijdje geleden hadden we met vriendinnen een gezellig avondje gepland. Hiervoor moesten we allemaal iets maken. Ik koos voor dit pastagerechtje met lente-ui, rucola, half gedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Deze pasta is een ideaal bijgerechtje en is ook nog eens snel klaar. Wat maken jullie vandaag?
Wat heb je nodig?
-300 gram macaroni
-6tal lenteuitjes
-150 gram halfgedroogde tomaatjes
-2 handjes rucola
-3 eetlepels pijnboompitten
-olijfolie, peper en zout
Hoe maak je het?
Kook de pasta beetgaar in gezouten water, giet af en spoel met koud water.
Snijdt het onderste deeltje van de lenteui en snijdt vervolgens in ringetjes. Snijdt de tomaatjes in kleine stukjes.
Bak de pijnboompitten eventjes in een pan tot ze goudbruin kleuren.
Meng de koude pasta met de lentui, tomaatjes, rucola, pijnboompitjes en de wat olie van de tomaatjes. Kruid bij met peper en zout. Is de pasta te droog? Werk nog af met wat extra olijfolie. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments