top of page

Koude pasta met witloof, hesp en mosterdsausje


Koude pasta, een echt zomergerecht zullen de meeste onder jullie wel denken. Nu had ik hier afgelopen week ineens enorm veel zin in en ik dacht waarom dan wachten tot de warme dagen? Deze keer werd het een koude pasta met witloof, hesp en een mosterdsausje. Super lekker was dit! Eten jullie wel eens koude pasta in de winter en echte winterkost in de zomer?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-250 gram penne

-2 schellen hesp

-1 dikke stronk witloof

-20tal kerstomaatjes

-2 handjes sla naar keuze (ik gebruikte spinazie)

-1 eetlepel mayonaise

-1 eetlepel mosterd

-2 eetlepels griekse yoghurt


Hoe maak je het?

Kook de pasta gaar in gezouten water en giet af. Spoel af met koud water en laat afkoelen. Snijdt de hesp in blokjes. Verwijder het bittere gedeelte van de witloof en de buitenste bladeren. Snijdt in reepjes. Snijdt de kerstomaatjes in 4. Snijdt de spinazie ook wat fijn. Meng de groentjes, hesp en pasta onder elkaar.

Maak nu een sausje door de mayonaise, mosterd en griekse yoghurt onder elkaar te roeren. Meng een deel van deze saus onder de koude pasta, kijk zelf hoeveel je wil. Ik gebruikte niet alles van de saus. Kruid indien nodig nog bij met peper en zout, smakelijk!


xoxo Shana


257 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page