top of page

Koude pasta met tonijn à la oma


Deze maand ging ik voor Princes aan de slag met een receptje dat te maken had met mijn Culinary Roots. Een receptje dus dat me doet denken aan vroeger, aan mijn familie. Daarom ging ik aan de slag met de koude pastasalade van mijn oma. Haar salade werd gewoon geserveerd met pasta, tonijn en mayonaise. Zij serveerde dit altijd als bijgerecht bij een koude schotel. Zelf koos ik er voor om de pastasalade wat op te pimpen en er een volwaardige maaltijd van te maken. Ook gebruikte ik voor de helft mayonaise en de andere helft yoghurt.


Wat heb je nodig voor 3 porties?

-250 gram spirelli

-1 blikje tonijn op water van princes

-2 hard gekookte eitjes

-5tal radijsjes

-3 handjes sla

-10tal kerstomaatjes

-2 eetlepels mayonaise

-2 eetlepels yoghurt


Hoe maak je het?

Kook de pasta beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen. Kook de eitjes hard. Laat afkoelen. Wanneer de pasta en eitjes koud zijn kan je de salade maken. Plet de eitjes, snijdt de kerstomaatjes, sla en radijsjes in stukjes. Giet de tonijn af en haal met een vork uit elkaar. Roer alle ingrediënten inclusief de mayonaise en yoghurt onder de pasta. Kruid bij indien nodig. Smakelijk!


xoxo Shana

740 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page