top of page

Koekjestaart/petit beurre taart


Koekjestaart, we kennen het allemaal wel denk ik! Het is iets wat me direct terugneemt naar mijn kindertijd toen ik dat samen met mijn oma maakte. Nu bleek dus dat ik dit zelf nog nooit gemaakt had, daar moest ik dus verandering in brengen! Het is zo simpel en toch werd het enorm gesmaakt.


Wat heb je nodig voor 7 porties?

-42 koekjes (petit beurre)

-250 gram ongezouten boter

-75 gram poedersuiker

-2 eetlepels oploskoffie

-250 ml kokend water

-afwerking: hagelslag


Hoe maak je het?

Begin met het maken van de koffie. Meng de oploskoffie met het kokend water en laat afkoelen. Zorg dat de boter op kamer temperatuur is. Meng de boter met de poedersuiker tot een egale massa. Neem een schaal en leg er een laagje droge petit beurre koekjes op. Besmeer met een laagje van het botermengsel. Leg er vervolgens een laag koekjes op maar dompel deze eerst in de koffie. Herhaal tot de koekjes en het botermengsel op zijn. Zorg dat je op de bovenste laag nog wat boter kan smeren zodat je hier de hagelslag op kan strooien. Zet de taart nog even in de ijskast voor het te serveren. Enjoy!


xoxo Shana

1.626 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page